Auto Europe Blog


Zeven nationale parken in Amerika

7 Nationale parken in de USA

Amerika is zo’n groot en uitgestrekt land dat het geen wonder is dat er achtenvijftig officiële nationale parken zijn, die elk een bijzonder en eigen karakter hebben. Deze parken liggen verspreid door het hele land en variëren van het Hot Springs National Park in Arkansas tot het gigantische Wrangell-St Elias National Park in Alaska, dat meer dan 30.000 km² beslaat. Hieronder vindt u een overzicht van de zeven beste nationale parken in Amerika volgens Auto Europe, maar laat zeker een bericht achter als u een ander park aanraadt.

1 – Great Smoky Mountains National Park, Tennessee & North Carolina
Op de grens tussen North Carolina en Tennessee ligt het Great Smoky Mountains National Park. De gevarieerde flora en fauna hebben dit park wereldberoemd gemaakt. Wandelroutes zijn het hele jaar door geopend; zo kunnen wandelaars in de zomer genieten van een verkoelende wandeling vlakbij een rivier in de bergen, terwijl in de winter aanwijzingen van vroegere bewoners zichtbaar worden zoals stenen muren en funderingen. De lente laat een overvloed aan wilde bloemen zien. De meest bekende dieren in dit park zijn de eland en de zwarte beer. Mocht u tijdens uw wandeling één van deze dieren tegenkomen dient u te allen tijde op veilige afstand te blijven. Het is niet toegestaan deze dieren opzettelijk te benaderen en u dient een afstand van minstens vijfenveertig meter tussen u en het dier te houden. Vanwege de verscheidenheid die dit park biedt is het geen wonder dat dit één van de meest bezochte nationale parken in Amerika is.

Great Smokey Mountains


2 – Yellowstone National Park, Wyoming
Yellowstone National Park bestaat sinds 1872 en is het eerste nationale park ter wereld. Het grootste deel van dit park is verschroeid door vulkanische activiteit, wat te zien is aan de vele geisers en thermaalbaden in het park. De thermaalbaden zijn extreem warm en zijn niet geschikt om te zwemmen! Vanwege de vulkanische activiteit onder het oppervlakte vindt u hier planten en microben die u nergens anders zult vinden. Dit park heeft tevens het grootste aantal zoogdieren in Amerika. Hier heeft u de kans de Amerikaanse bizon of de grijze wolf tegen het lijf te lopen, welke vrij in het park rondlopen. Er zijn in het park ongeveer honderdvijftig soorten vogels, dus vogels kijken is hier een interessante activiteit.

Yellowstone


3 – Grand Canyon National Park, Arizona
Het Grand Canyon National Park heeft één van de grootste canyons ter wereld en is één van de meest wereldberoemde parken. De canyon is meer dan een kilometer diep en bijna dertig kilometer breed! Er zijn vele uitkijkpunten en voor de waaghalzen is er een glazen loopbrug in de vorm van een hoefijzer die boven de canyon zweeft, zodat u de canyon in kunt kijken. Zo heeft u een bijzonder uitzicht over de canyon! Ook zijn er verschillende activiteiten te doen. Eén van de meest populaire activiteiten is raften op de rivier aan de voet van de canyon. Vanaf dit punt heeft u wederom een compleet ander uitzicht over de canyon.

Grand Canyon


4 – Yosemite National Park, California
Dit park werd in 1890 opgericht en is vooral bekend vanwege hoge watervallen, diepe canyons en eeuwenoude, enorme sequoia’s. Reeds in de negentiende eeuw kreeg dit park al bekendheid doordat de kolonisten deze beschreven als een ongehoord schitterende plek. De verscheidenheid van de natuur is hier adembenemend. Sequoia’s kunnen wel drieduizend jaar oud worden en stammen van het geslacht bomen dat tot wel negentig meter hoog kan worden! Yosemite Falls is één van de hoogste watervallen ter wereld. In het park kunt u kiezen uit ontelbare wandelroutes om het park te verkennen.

Yosemite


5 – Rocky Mountains National Park, Colorado
De Rocky’s is het ideale nationale park om te genieten van activiteiten in de vrije natuur. Het park is beroemd geworden door de bergketens, fauna en verbazingwekkende panorama’s die het biedt. Het totaal aantal wandelroutes is meer dan vijfhonderdzestig kilometer lang, welke rond Bear Lake en door de bergen lopen. Er zijn routes voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Andere populaire activiteiten zijn abseilen, klimmen en kanoën en kunnen op verschillende plekken worden beoefend. Er zijn geasfalteerde wegen in het park die ideaal zijn voor mountainbiken. Let er echter wel op dat het niet is toegestaan om van de wandelpaden af te wijken of van andere wegen die hier speciaal voor bestemd zijn. Longs Peak is het hoogste punt in het park en biedt een ongelooflijk uitzicht over het hele park!

Rocky Mountains


6 – Everglades National Park, Florida
Everglades National Park ligt in het zuiden van Florida en bestaat uit meer dan 6.000 km² moerasgebied. Het park is het grootste subtropische wildernisgebied van Amerika waar veel verschillende dieren leven. Bijzondere dieren als de zeekoe, schildpad, flamingo en andere zoogdieren leven hier in grote aantallen en worden hier beschermd. Om vogels te kijken kunt u de uitkijktoren beklimmen die bijna twintig meter hoog is. Fiets door de ‘pinelands’, peddel door de uitgestrekte mangrove of wandel over de Anhinga Trail en zoek naar schildpadden, reigers en alligators.

Everglades


7 – Zion National Park, Utah
In het zuidwesten van de staat Utah, aan de grens met Arizona, ligt Zion National Park. De verscheidenheid van de natuur in het park en de culturele overblijfselen maken het één van de meest unieke parken van Amerika. Dit natuurgebied beslaat bijna 600 km² en heeft enkele van de meest schitterende canyons in het land. Er zijn meer dan duizend plantensoorten in dit park, een overvloed aan dieren en zeshonderd meter hoge kliffen die over het park uitkijken. Dit park leent zich er uitstekend voor om de natuur te ontdekken en wandelroutes en canyons te voet te verkennen. Er zijn een aantal korte routes die redelijk eenvoudig zijn, maar u kunt ook kiezen voor een route die enkele dagen duurt. Andere activiteiten die hier populair zijn, zijn vissen, fietsen en kamperen.

Zion

Dit artikel is geschreven in amerika, nationale parken. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*