Auto Europe Blog


4 tips voor daguitjes rondom München

Bent u voor het Oktoberfest in München en wilt u ook graag iets van de omgeving zien? Met de voordelige autohuur in München via Auto Europe is dat geen probleem! U kunt bij Auto Europe bij meerdere autoverhuurders overal in de stad en op München Airport een huurauto boeken. Rondom de stad zijn vele mooie plekken die u gemakkelijk met een auto kunt bereiken en het Beierse landschap is prachtig om door heen te rijden.

Freising
Dertig kilometer ten noorden van München ligt het stadje Freising. Freising ligt net als München aan de rivier de Isar en heeft een gezellig historisch centrum met leuke winkels. De stad is vooral bekend vanwege de Dom van Freising, een grote kerk die op een heuvel (Domberg) midden in de stad staat. Bij helder weer kunt u vanaf de Domberg München en zelfs de Alpen zien liggen! Als u van al het stadswandelen dorst en trek heeft gekregen, kunt u zich in de fraaie Biergarten bij de brouwerij Weihenstephan te goed doen aan een verfrissend glas bier (ook alcoholvrij!) en typisch Beierse gerechten. Freising is vanuit snel te bereiken over de snelweg A92.

Klooster Andechs
Een leuk uitje is een bezoek aan het klooster van Andechs. Andechs is een kleine plaats aan de oostelijke over van de Ammersee. De Ammersee is één van de meren ten zuiden van de stad. Het klooster heeft een eigen brouwerij en is bekend om haar bier en gezellige Biergarten. Vanuit de Biergarten heeft u een prachtig uitzicht over de glooiende heuvels rondom de Ammersee. In de Biergarten kunt u traditionele Beierse gerechten eten, die uiteraard met een goed glas bier worden geserveerd. Voor de chauffeurs onder u: ze brouwen ook alcoholvrij bier. Andechs en de Ammersee kunt u vanuit München via de snelweg A96 richting Lindau (afslag 30) bereiken.

Starnberger See
Ten zuiden van München ligt niet alleen de eerdergenoemde Ammersee, maar ook de Starnberger See. Dit meer is ca. 20 km lang en kunt u vanuit München via de snelweg A95 in ongeveer een kwartier bereiken. Het meer biedt tal van mogelijkheden, u kunt er zwemmen, wandelen, zeilen of een rondvaart maken. Grote rondvaartboten varen dagelijks van april tot oktober over het meer en leggen in alle grotere plaatsen aan.
In de Starnberger See ligt ook een klein eiland, dat een bezoek meer dan waard is. De Roseninsel (Rozeneiland) ligt vlakbij de oever van het plaatsje Feldafing. Vanuit deze plaats kunt u met een kleine veerboot naar het eiland varen. Op het eiland bevindt zich een bijzondere rozentuin en een historisch casino dat tegenwoordig een museum is.

Bavaria Filmstadt
Voor alle liefhebbers van films en tv-series is de Bavaria Filmstadt echt een aanrader. In deze filmstudio´s, die zich in het zuidelijke deel van München bevinden, werden én worden tv-series opgenomen. Ook internationale en in Duitsland bekende films zijn hier ontstaan. Tijdens een uitgebreide rondleiding kunt u wandelen door de decors en komt u alles over uw favoriete film te weten.

Fijne reis!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Vakantie. Bookmark the permalink.

One Response to 4 tips voor daguitjes rondom München

  1. Huisbrand says:

    Ik ben zelf ook geweest in Bavaria filmstadt het is echt een aanrader. Zelf ben ik ook een dag geweest naar Neu Scwanstein. echt een aanrader! Het is een van de mooiste kastelen van Europa.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*