Auto Europe Blog


10 smakelijke broodjes voor onderweg

Wist u dat bestuurders tijdens een leven lang autorijden gemiddeld 8.678 boterhammen en broodjes verorberen? De laatste door Auto Europe gesponsorde peiling presenteert onze deze cijfers en we vragen ons af wat het effect hiervan is voor onze portemonnee en voor onze gezondheid.

Zodra onze maag begint te rommelen, zijn we maar al te blij met de advertenties van een naderend drive-thru restaurant langs de snelweg. We kunnen maar nauwelijks wachten de snelweg af te gaan om ons gretig over te geven aan alles wat we maar kunnen bemachtigen: burgers, pizza’s, patat, chips en mierzoete drankjes.

Het is wellicht overbodig toe te voegen dat voedingswaren bij drive-thrus en tankstations vaak overprijsd zijn en soms zelfs niet eens vers. Het is daarom beter vooruit te denken en voorafgaand aan een autorit simpelweg zelf een paar broodjes te smeren. We hebben voor u een lijstje samengesteld van verschillend beleg voor op het broodje of de boterham. Rijd smakelijk!

Avocado op roggebrood
Prak een rijpe avocado, voeg naar smaak wat knoflookvlokken toe, zout, peper, chili en… that’s it! Beleg daarmee je sneetje roggebrood en je hebt een simpele, heerlijke en gezonde boterham. Voeg wat schijfjes van een hardgekookt ei of wat gerookte zalm toe voor meer eiwitten.

Pindakaas met jam
Natuurlijk kent een ieder deze gouwe ouwe! Klassiek voor op de boterham. Ga voor crunchy pindakaas en aardbeienjam voor de lekkerste combinatie.

Gegrild vegetarisch
Grillen of roosteren is een beetje bewerkelijk, maar het heeft wel een heerlijk resultaat. Gebruik bijvoorbeeld paprika’s, champignons en aubergine. Smakelijk op een ciabatta broodje besmeerd met hummus. Afmaken met wat zout en peper!

Bella Italia
Mozzarella + rucola + pesto, alles in één, dat is onze volgende combo. We nemen opnieuw een ciabatta broodje, samen met pesto, in plakjes gesneden mozzarella en een paar blaadjes rucola. Smeer wat pesto op uw ciabatta broodje. Maak het op met mozzarella en rucola. Wat extra Parmezaanse kaas geeft die extra twist. Dit broodje in stijl past natuurlijk perfect bij een roadtrip in Italië waar je de ingrediënten heerlijk vers kunt inkopen!

Geitenkaas en honing
Een delicaat heerlijke combinatie van geitenkaas en honing op toastbrood, gebakken in de oven of opgewarmd in een broodrooster. Een goede oppepper met een flinke dosis koolhydraten en eiwitten die je lekker lang vol maakt.

Tonijnsalade
Uiteraard ook een klassieker, maar nu met een fijnproevers twist! Vermeng de inhoud van een blikje tonijn met fijngesneden uitjes en augurken, olijfolie, olijven en een paar druppels citroensap. Smeer je broodje of bolletje in met Marmite en beleg het met deze super tonijn-mix. Enjoy the ride!

Ei en mayo
Het maakt niet uit hoeveel honger je hebt, deze ei en mayo combo vult de buik en voor een hele poos. Snij een hardgekookt ei in kleine stukjes en vermeng deze met je favoriete mayonaise. Een halve theelepel azijn en wat paprikapoeder erbij en klaar is dit smakelijke broodbeleg!

Kwark en ham
Vermeng wat kwark met bieslook, voeg zout en peper naar smaak toe en beleg die boterham! Voeg nog een plakje ham toe en klaar is je kwark & ham sandwich. Tip: als u in Spanje op vakantie bent is dit beleg een geweldige keus vanwege de fantastische soorten lokale ham die er te verkrijgen zijn!

Zalm en gegrilde paprika
Voor deze explosie van smaken heeft u een blikje geroosterde paprika´s, wat gerookte zalm, knoflookvlokken, boter en volkoren broodjes of bolletjes nodig. Smeer uw broodje ruim in met boter. Doe daarop de geroosterde paprika, bestrooi deze met knoflookvlokken en maak af met een topping van gerookte zalm. Dat is alles. Simpel en overheerlijk!

Nutella Goes Bananas
Nu iets geheel anders!  Eigenlijk gewoon een lekker toetje na de smakelijke sandwiches van hierboven. Wel zoet, maar erg lekker. Brood, Nutella, een banaan en eventueel honing en pindakaas. Snijd de banaan in plakjes en beleg het brood dat je van tevoren al flink met Nutella doorgesmeerd hebt. Nog steeds niet zoet genoeg? Dan nog wat honing en pindakaas erop voor de echte koolhydratenbom!

Dit artikel is geschreven in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*